Welkom in het Ronald McDonald Huis Groningen

De eerste kennismaking met het Huis voelde als een warm bad. We zijn geweldig opgevangen door een van de vrijwilligers. Ook familie en vrienden realiseerden zich hoe hard het Huis nodig is.’

Hopelijk heeft het (eerste) bezoek aan het Huis u ook een beetje ons ‘Huis-gevoel’ gegeven. Een thuis ver van huis, een logeerplek dicht bij het ziekenhuis zodat ouders en verzorgers altijd binnen een paar minuten bij hun zieke kind kunnen zijn. Een plek waar ze kunnen ontladen in wellicht de meest heftige periode in hun leven.

Het ontbijt werd u aangeboden door de leden van de BBC stuurgroep; Miranda Visser van Ben ja M. in Finance, Laurens Kruize van Main Street Capital, Henk & Karin Sijtsma van McDonald’s Sontplein & Westerhaven, André de Vries van Rabobank en Sander op de Dijk van TRIP Advocaten Notarissen.

Jolanda Kamphuis, manager

‘In het Huis kom ik dagelijks in aanraking met de gezinnen, onze logees. Het wachten, de spanning, de zorgen… een zware tijd. Het blijft iedere keer weer mooi om te zien dat het Huis zoveel voor ze kan betekenen.’

Gerda Dekker, bestuurslid Ronald McDonald Huis

‘Alweer enige jaren mag ik mij inzetten voor het Ronald McDonald Huis. Nog steeds grijpen de verhalen me naar de keel. Het is hartverwarmend dat zovelen zich inzetten om deze niet meer weg te denken voorziening mogelijk te maken.’

Frank Bodewes, kinderarts en bestuurslid Ronald McDonald Huis

Frank vertelde over het Beatrix Kinderziekenhuis; de bijzondere specialismen die maken dat gezinnen grote afstanden moeten overbruggen wanneer er sprake is van een ernstig ziek kind. Dat het Huis dan een rots in de branding is, een plek om te ontladen en op te laden. Hoe belangrijk het is om in deze roerige tijd op de been te blijven om zo samen met de professionals optimale zorg te kunnen bieden.

Een hartelijk welkom voor onze nieuwste leden:

Andy Zuidema van Studio Gambar en Marc van der Tuin van MHC Mobility

Kennis maken met onze nieuwe fotograaf, Arie van der Meer

Ik ben Arie van der Meer, eigenaar van FotostudioAM. Ik ben naast een deeltijdbaan in het onderwijs ruim 12 jaar met professionele zakelijke fotografie bezig. Leuk dat ik een bijdrage kan geven aan het Ronald McDonald Huis Groningen/ Business Breakfast Club.

Bij ons kun je terecht voor fotoshoots, profiel foto’s, zakelijke fotografie voor website en/of social media en workshops. Wij werken vanuit onze studio in Groningen of op de gewenste locatie. Wij staan garant dat je ontspannen op de foto komt en zorgen middels professionele bewerkingen voor “een plaat die het maakt”

Doorgeef ontbijtmand

In Coronatijd introduceerden we een doorgeef-ontbijtje; een gevulde mand voor twee personen die iedere maand werd uitgewisseld tussen BBC-leden. Een leuke manier om contact met elkaar te houden én er viel iets te winnen; een dinerbon voor de inzender van het mooiste kiekje. Dorien Dijkstra van Native & Green is de gelukkige winnaar!

Enquête – Ronald McDonald Business Breakfast Club Groningen

Vanuit de gedachte ‘wij verbeteren ons graag’ ontving u voor de zomer een enquête. Van 28 leden hebben we respons mogen ontvangen waarvoor hartelijk dank. Naast met name positieve geluiden – wat ons uiteraard zeer goed doet – hebben we ook mooie suggesties en tips mogen ontvangen. Dit laatste betreft met name de presentaties en de verbinding met het goede doel. De tevredenheid over de locaties, de gemoedelijke sfeer/mooie club en in het algemeen de organisatie zijn de grote pluspunten in dit verhaal. Mooi te horen. Als stuurgroep nemen wij dit alles ter harte en pakken op wat wenselijk is en past binnen ons concept. Nogmaals dank!

Mocht de enquête u ontgaan zijn en u wilt toch iets kwijt, wacht dan alstublieft niet tot de volgende maar tik ons even op de schouder. Wij weten graag wat er leeft!

Bedankt!

Ontzettend bedankt voor ieders betrokkenheid, de lekkere ontbijtjes, waardevolle gesprekken en een hoop gezelligheid! Samen organiseren we deze ontbijt-netwerk-bijeenkomsten en mogen we al vijf jaar het Ronald McDonald Huis steunen. We gaan dit nieuwe jaar bruisend van start en hopen weer veel mooie bijeenkomsten tegemoet te zien.

De foto’s zijn gemaakt door Arie van der Meer, fotostudioAM

De bloemen zijn gesponsord door Bloemenboetiek Abutilon uit Zuidhorn.