Welkom bij Hieroo Groningen

Op de grijze, druilerige morgen van dinsdag 12 maart waren we te gast bij een verborgen parel aan het Boterdiep in de stad Groningen. Een voormalig vleesconservenfabriek, nu in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw met de enige overgebleven fabriekspijp in het stadscentrum. Op deze industriële locatie vonden we de creatieve mensen van Hieroo Groningen.

André de Vries opende namens de stuurgroep het ontbijt en heette alle aanwezigen van harte welkom en met name de introducees en onze nieuwste leden, Chanel Braam van Beijk Partycatering Leek, Frits Gosman van AI Consultancy Group, Veronique Jeunhomme van Domestic Heating Solutions BV, Jeroen Dorreboom van Moore MKW en Raimond Walthaus, Business Exposure.

Deze keer gaan we speeddaten zodat iedereen eens iemand anders spreekt en dat was volgens velen erg positief en dus geslaagd!

Jolanda Kamphuis, manager van het Ronald McDonald Huis vertelde over levertransplantaties bij kinderen en dan met name over levende donoren.

Een jongetje van vier maanden, waarvan de ouders momenteel in het Huis verblijven, ontvangt juist deze dag een deel van een lever van een levende donor. Vaak is dat een van de ouders maar wanneer er geen match is wordt verder gezocht. Vorig jaar werden er 26 levertransplantaties verricht waarvan 21 dankzij een levende donor.

Sinds ruim 40 jaar vinden levertransplantaties plaats in het UMCG waarvan de laatste 20 jaar ook met behulp van levende donoren. Het UMCG is het enige ziekenhuis in Nederland waar levertransplantaties worden verricht bij kinderen alsmede het enige ziekenhuis waar alle vormen van orgaantransplantaties plaatsvinden. Wat betreft de kinderen is het merendeel jonger dan twee jaar en dankzij levende donoren is de kans op overlijden tijdens wachttijd minimaal geworden.

Daarna was het woord aan onze gastvrouw Kitty Teuben, zij vertelde samen met haar consultants Sterre de Graaf, Evie Steneker en Emma Wiersma over Hieroo als organisatie dat staat voor vernieuwing en verjonging met als doel impact te kunnen maken. Ze zetten zich in voor een betere wereld, in het hier en nu. Dit doen ze middels opdrachten rondom sociaal maatschappelijke thema’s en duurzaamheid. In rollen van projectondersteuner, projectleider, beleidsadviseur én trainer! Naast inzet op opdrachten geeft Hieroo ook diverse workshops rondom duurzaamheidsdoelen, personal branding en omdenken.

Hierna openden de dames met z’n allen het ontbijt en kon iedereen met een lekker ontbijtje beginnen aan een speeddate!

Om 9 uur werd het ontbijt afgesloten door Henk Sijtsma. Hij bedankte gastvrouw Kitty Teuben met een mooi bos bloemen en voor de hele club was er het fantastische ‘Huis’ kookboek met dank voor hun bijdrage aan dit geslaagde ontbijt.

 De foto’s zijn gemaakt door Arie van der Meer, FotostudioAM

De bloemen zijn gesponsord door Bloemenboetiek Abutilon uit Zuidhorn.