Welkom bij het Universitair Medisch Centrum Groningen

Dinsdagmorgen 13 december reden we in alle vroegte – voor het laatste ontbijt in 2022 – de parkeergarage van het UMCG binnen. We hebben een bijzondere afspraak in het ‘grote ziekenhuis’, namelijk lekker ontbijten met de BBC!

Het ontbijt werd ietwat emotioneel geopend door Laurens Kruize. Een aantal jaren geleden lag hij zelf een tijd in het UMCG op een kamer met uitzicht op de fontein. Toentertijd vond hij het heel fijn dat zijn familie dicht in de buurt was. Ja, ook als volwassen man. Dan kun je je helemaal voorstellen hoe fijn het is voor een ziek kind om zijn of haar ouders dicht in de buurt te hebben.

Jolanda Kamphuis vertelde over een zeer recent bezoek aan de geheel vernieuwde Neonatologie van het kinderziekenhuis. Ook mocht ze op de IC’s kijken. Dat was zeer indrukwekkend. Ze liet een fragment uit het RTL programma ‘5 Days Inside’ zien waarin Eddy Zoëy zijn intrek neemt in een Ronald McDonald Huis. Zeker een aanrader om dit terug te kijken. Op een hele mooie en integere manier wordt in beeld gebracht wat een periode van ziekte en zorg voor de gezinnen betekent en kan je even meekijken hoe het is om in een Ronald McDonald Huis te verblijven.

Gastheer Jan Bouwhuis nam ons mee in de historie van het UMCG tot heden en ook in de plannen richting de toekomst. De komende 15 jaar staat het ziekenhuis voor een grote vernieuwingsopgave én uitbreidingsplan. Daarmee werken ze aan de toekomst van de gezondheidszorg in Noord-Nederland. De modernisering is nodig om de kwaliteit van de kerntaken zorg, onderzoek en onderwijs te kunnen blijven waarborgen. Maar ook om blijvend te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van patiënten én – niet in de laatste plaats – als werkgever een moderne en fijne werkomgeving te creëren voor de medewerkers.

Jan ‘zijn’ afdeling Bouw & Facilitair zorgt met een fijn team van 800 medewerkers 24/7 voor ondersteuning van al deze activiteiten.

Inmiddels bestaat het UMCG 225 jaar. In het kader hiervan is een nieuwe slogan bedacht ‘Samen Beter UMCG’. Omdat samenwerking altijd centraal staat.

We willen Jan Bouwhuis bedanken voor het gastvrije ontvangst!

 “Mooi om te zien dat er zoveel BBC-leden het Ronald McDonald Huis ondersteunen en daarmee zoveel meer mogelijk maken voor de ouders, broertjes/zusjes van de bij ons opgenomen kinderen. Hartverwarmend!”, aldus Jan.

Op de bijeenkomsten worden veel foto’s gemaakt  die we niet allemaal in de mailing of op onze website kunnen plaatsen, u kunt ze vinden op de website van onze fotograaf!

De foto’s zijn gemaakt door Arie van der Meer, fotostudioAM

De bloemen zijn gesponsord door Bloemenboetiek Abutilon uit Zuidhorn.

Op naar de laatste dagen van de decembermaand, het nieuwe jaar staat alweer voor de deur!

We wensen iedereen gezellige feestdagen en de beste wensen voor 2023