2e Ontbijt bij McDonald’s Sontplein

Ronald McDonald Business Breakfast van 10 oktober 2017

Om stipt 8.00 uur werd de gong geluid! Het ontbijt werd geopend door André de Vries (Manager MKB Rabobank) van de stuurgroep. Hij heette iedereen hartelijk welkom op het 2e ontbijt van de BBC. De uitgangspunten werden nog eens doorgenomen. Namelijk elke 2e dinsdag van de maand en van precies 8.00 tot 9.00 uur. Ontbijten op bijzondere locaties voor het goede doel. De club groeit gestaag van ruim 40 de eerste bijeenkomst naar nu al meer dan 50 leden en de ontbijtsessies zijn populair en dus al geboekt tot en met volgend jaar oktober!

Als gastheer voor de BBC gaf Henk Sijtsma kort uitleg over de ontwikkelingsfase waarin McDonald’s zich de laatste jaren bevindt en zich ondertussen heeft weten te onderscheiden van het traditionele beeld wat velen nog hebben. De digitale ontwikkeling, waaronder het bestellen op de Kiosken, Table Service, Dual Lane en een totaal nieuw productieproces waarbij alle producten op bestelling en dus supervers worden gemaakt zijn hier voorbeelden van. Met uiteindelijk het doel om door deze innovatieve ontwikkelingen nog meer maatwerk te kunnen leveren aan alle gasten. Tevens was er de mogelijkheid om na het ontbijt een rondleiding te volgen en dit dus zelf te bekijken.

Cabaretier en al geruime tijd ambassadeur van het Ronald McDonald Huis Groningen Arno van der Heijden, onder begeleiding van zijn pianist Bas Mulder, bracht het mooie lied van en over het Huis ten gehore. Een prachtig lied waar iedereen toch even weer stil van werk en we er wederom aan herinnerd worden hoe belangrijk het is dat de ouders van ernstig zieke kinderen, die in het ziekenhuis liggen, in het Huis kunnen verblijven en daardoor dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Na dit prachtige lied gaven de heren met het nummer “broodje bapao” het startschot voor het ontbijt.

Na dit muzikale begin van de morgen was het dus tijd om te gaan ontbijten en voor vele de eerste keer kennis te maken met de diverse ontbijtproducten van McDonald’s zoals Yoghurt met krokante muesli, diverse soorten Scrambled Eggs op een muffin broodje, Pancakes en dit alles aangevuld met een paar traditionele ontbijt broodjes, het netwerken kon beginnen.

Om stipt 9.00 uur werd de gong door Henk Sijtsma geluid, wat het einde van het ontbijt betekende. Sander op de Dijk (Jurist yspeert Advocaten) van de stuurgroep sloot het ontbijt af en bedankte alle aanwezigen voor hun komst. Hij bedankte Henk Sijtsma (met een bloemetje gesponsord door Bloemenboetiek Abitulon Zuidhorn)  dat we te gast mochten zijn. Henk Sijtsma gaf daarop “symbolisch” de klepel van de gong aan Patrick Doornbos van Kartracing & Bowling Groningen die het volgende ontbijt zal gaan verzorgen.

De foto’s zijn gemaakt door onze fotograaf Paul Meek, www.ateliermeek.nl