Opening looproute Beatrix Kinderziekenhuis naar Ronald McDonald Huis

Het heeft even op zich laten wachten maar uiteindelijk is het dan toch gerealiseerd: een zichtbare looproute voor gezinnen vanuit het Beatrix Kinderziekenhuis op weg naar het Ronald McDonald Huis aan het Kooykerplein in Groningen.

Vanwege een continu hoge bezetting is het Huis dit jaar uitgebreid met vier extra gastenkamers. Op 11 september vond de feestelijke opening plaats. Een onderdeel deze dag was een lawaai-optocht van het kinderziekenhuis naar het Ronald McDonald Huis. Op deze route zijn bewegwijzeringstegels geplaatst om het zoeken voor de gezinnen, op weg naar hun tijdelijk onderkomen, te vergemakkelijken. Een langgekoesterde wens.

Lawaai-optocht

Kinderburgemeester Jouayria en loco kinderburgemeester Amy gaven het startschot waarna de kinderen vanuit het Beatrix Kinderziekenhuis met toeters en bellen op pad gingen. Onder ludieke leiding van cabaretier Arno van der Heyden – ook Huis-ambassadeur – vond de onthulling van de tegels plaats. Bij het Ronald McDonald Huis aangekomen was er voor alle kinderen een lekkere verrassing, poffertjes!

Ronald McDonald Huis Groningen krijgt geen subsidie en kan alleen bestaan dankzij de steun van donateurs, sponsors en vrijwilligers.  Deze tegels zijn gesponsord door Henk Sijtsma, McDonald’s Sontplein & Westerhaven.