Ontbijt bij Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

Wat een geweldig weer was het op dinsdagmorgen 10 mei! De ideale ochtend voor een ontbijt mét wandeling bij Best Western Plus Hotel Groningen Plaza.

Bij binnenkomst werden er goed gevulde ontbijttassen uitgedeeld en stond de koffie en thee al voor ons klaar op het terras.

Baukje Jensma, naast gastdame vanochtend is zij ook actief bestuurslid van het Ronald McDonald Huis, opende de bijeenkomst en vertelde over haar ervaringen als nachtwacht in het Huis, samen met haar dochter Charlotte. Een mooi en indrukwekkend verhaal.

Na de opening, gaf gastheer Herman van der Poel het startsein en kon iedereen verdeeld in groepjes beginnen aan de wandeltocht, waarbij volgens de routebeschrijving de pijlen gevolgd moesten worden. Sommigen waren, druk netwerkend, al snel weer bij het beginpunt, terwijl anderen onderweg er een heuse picknick van hebben gemaakt.

Iedereen was zeer enthousiast over dit wandelontbijt.

Dank voor de gastdame en heer, Baukje Jensma en Herman van der Poel én Suzanne de Bruin (Sales & Marketing) voor een geslaagd en zeer origineel ontbijt.

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza is met trots een hele mooie locatie met diverse faciliteiten. De ligging is zeker één van de unieke aspecten. Het hotel, met haar 125 kamers, 12 vergaderzalen, een zwembad en een restaurant ligt op steenworp afstand van de stad Groningen én grenst aan het natuurgebied Hoornsemeer. Op het terras, met uitzicht naar de tuin en het water, is het goed toeven voor koffie met gebak, lunchen, borrelen of dineren. Er liggen vijf elektrische sloepen aan de steiger waarmee mooie boottochten gemaakt kunnen worden over het Hoornse- en Paterswoldemeer. In de afgelopen 2 jaren heeft het hotel alle hotelkamers gerenoveerd en zijn er extra familiekamers gerealiseerd.

Herman van der Poel is als directeur nauw betrokken bij de ontwikkelingen in de markt, de opleidingssector en zijn bestuursrol bij Koninklijke Horeca Nederland Groningen om het hotel te kunnen blijven aanbieden aan de (toekomstige) wensen van de gasten. Een voorbeeld hiervan is de foodtruck die tijdens corona is aangeschaft. Het restaurant was een lange tijd gesloten (in verband met de toen geldende corona-maatregelen). Om gasten toch te kunnen voorzien in koffie, thee of een broodje to go werd dat vanuit de foodtruck die op het terras stond aangeboden.

Geïnteresseerd in een rondleiding, een kijkje achter de schermen en zien welke mogelijkheden er allemaal zijn? Neem gerust contact op met Suzanne, ze leidt je graag rond. Meer informatie over het hotel is te vinden op www.hotelgroningenplaza.nl en het restaurant met bootverhuur op www.meerwold.nl. U bent van harte welkom!

U kunt meer foto’s door hierop te klikken bekijken.

De foto’s zijn gemaakt door William van Egmond, zie Rudie Wiersma Fotografie.

De bloemen zijn gesponsord door Bloemenboetiek Abutilon uit Zuidhorn.