Het eerste ontbijt van BBC Groningen

Dinsdagmorgen was het dan zover, het eerste ontbijt van de Ronald McDonald Business Breakfast Club Groningen. We waren te gast bij het Ronald McDonald Huis, waar het uiteindelijk allemaal om draait. Het eerste ontbijt werd ons aangeboden door Yspeert Advocaten, KPMG, de NOM en de Rabobank.

Rond kwart voor 8 kwamen de eerste mensen binnen, zij werden opgevangen door de leden van de stuurgroep. In de keuken kregen ze een kopje koffie of thee aangeboden, en konden alvast even rondkijken. Stipt om 8 uur werd de gong geluid (startsein voor het ontbijt) en deze werd geopend door Miranda Visser (KPMG), voorzitter van de stuurgroep. Zij heette iedereen van harte welkom en vond het fantastisch dat de aanwezigen met ons het prachtige doel willen steunen. Ze stelde de rest van de stuurgroep leden voor. Miranda legde de hele opzet van de ontbijtclub uit, dit is natuurlijk netwerken met elkaar, maar vooral geld ophalen voor het Huis. En vertelde dat de Business Breakfast Club graag wil doorgroeien met nog meer ondernemers en bestuurders.

Hierna gaf zij het woord aan Robert Reekers, de voorzitter van het bestuur van het Huis. Hij vond het geweldig dat de opkomst op dit eerste ontbijt zo groot is (ruim 50 aanwezigen!) en bedankte even kort de stuurgroep voor het opzetten van dit mooie initiatief. Hij vertelde over de Edwin Evers Run van afgelopen zaterdag (9 september), waar een enorm bedrag is opgehaald voor het Huis in Groningen, een geweldige dag. Hij vertelde dat er heel veel geld nodig is om de verbouwing (4 extra gastenkamers) te realiseren en ook voor de exploitatie van het Huis is veel geld nodig.

Daarna was het woord aan Jolanda Kamphuis, manager van het Huis. Zij stelde het management aan ons voor, Annemarie Nienhuis en Livia Lesterhuis. Zij hebben samen de dagelijkse leiding in het Huis. Het management wordt ondersteund door een onmisbare groep vrijwilligers, samen bieden zij een “thuis ver van huis”. Ouders zijn dicht bij hun zieke kind en vinden steun bij andere ouders die zich vaak ook in dezelfde onzekere moeilijke situatie bevinden. Maar dat ondanks alles, ouders het Huis toch een fijn verblijf vinden.

Daarna had Bert Visscher, ambassadeur van het Huis, een videoboodschap. Hij kon er helaas niet bij zijn en heette, op zijn eigen humoristische wijze, iedereen welkom op deze mooie ochtend. Hij vroeg aan alle aanwezigen of ze bij het volgende ontbijt een nieuw lid wilden meenemen, allemaal voor het Huis. Want het geld is hard nodig en wenste ons een goed ontbijt.

Dit was tevens het startsein voor het ontbijt, het netwerken kon beginnen.

Om 5 voor 9 werd de gong geluid, het einde van het ontbijt. Laurens Kruize (NOM) van de stuurgroep, bedankte iedereen voor hun komst naar het Huis. Jolanda Kamphuis kreeg een bloemetje (gesponsord door Bloemenboetiek Abutilon Zuidhorn) als bedankje dat we in het Huis ons eerste ontbijt mochten organiseren. Tevens was er de mogelijkheid voor iedereen die dat wilde om rondgeleid te worden door het Huis. Spontaan kwam al de eerste aanbieding voor een nieuw ontbijt, 13 februari van Bleyenberg Deurservice. Daarna volgden als snel Mobility Service Nederland, Century Autogroep en de Maripaan groep allemaal gaan zij ook een ontbijt organiseren en zijn we bij hun te gast. Geweldig!

Tot slot nodigde Laurens Kruize iedereen uit voor het 2e ontbijt van de Business Breakfast Club Groningen op 10 oktober bij Henk Sijtsma, franchisenemer van McDonald’s Sontplein.

Wij willen iedereen bedanken voor een mooi ontbijt, een prachtig begin van de BBC Groningen!

Namens de stuurgroep Business Breakfast Club Groningen, Sander op de Dijk, Laurens Kruize, Henk Sijtsma, Karin Sijtsma, Miranda Visser en André de Vries.

De prachtige foto’s zijn gemaakt door onze fotograaf, Paul Meek, www.ateliermeek.nl