De ontbijtmand van maart

,

De voorzitter van de stuurgroep, Miranda Visser (KPMG), start als eerste met het nieuwe ontbijt. Als eerste gelukkige heeft ze gekozen voor Anton Broenink, directeur van Ultra-Centrifuge Nederland N.V. Hij is al lid vanaf de oprichting van de BBC, trouwe bezoeker van de bijeenkomsten en hij draagt een warm hart toe aan ons mooie doel het Ronald McDonald Huis. Ze vond het erg leuk om op deze manier weer even bij te praten en hebben na het ontbijt ook nog even een wandeling gemaakt in het Stadspark.

Miranda heeft een mooie mand samengesteld. Het fruit en de sapjes zijn aangeboden door Henk Vos van Ekoplaza uit Haren. (Tevens nieuwste lid!)

De ontvanger van de mand, Anton Broenink;

Gelukkig gaat het goed met mij, mijn gezin en met UCN. Iedereen is gezond. Gelukkig valt de economische schade voor ons en ook voor mijn kinderen mee. Twee van mijn kinderen zijn ZZP’er, met de eerste lockdown vorig jaar hebben die het financieel even moeilijk gehad maar gelukkig neemt hun omzet weer toe. 

Voor UCN is de invloed van Corona gelukkig beperkt. UCN beheert de aandelen van de Nederlandse Staat in Urenco. We deden al veel werk op afstand, dat is niet veranderd. 

Urenco maakt brandstof voor kerncentrales, zij voorzien de brandstof voor ongeveer 30% van in totaal 450 kerncentrales in de wereld. Vorig jaar is de vraag naar brandstof iets teruggelopen omdat enkele kerncentrales een tijdje op een lager niveau hebben geopereerd, maar gelukkig is de markt weer aangetrokken. Urenco heeft ongeveer 1500 employees en fabrieken in 4 landen; Nederland, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Helaas zijn enkele tientallen employees het afgelopen jaar besmet geraakt met Corona, vooral in Engeland en de VS. Door strikte isolatie, goede hygiëne en veel thuiswerken is uitbreiding van het aantal besmettingen beperkt gebleven en heeft het wegvallen van de mensen niet gelijk tot operationele problemen. Alle klanten zijn op tijd beleverd. 

Totdat het virus is uitgewoed is het nog even Kop d’r veur! 

Dank je wel voor het lekkere ontbijt. Leuk dat de BBC op deze manier contact houdt met de leden. Ik neem met plezier het stokje, of in dit geval de mand, over.