Dag 2021, Hallo 2022!

,

Namens het bestuur, management van Ronald McDonald Huis Groningen en de stuurgroep van de Ronald McDonald Business Breakfast Club wensen we iedereen een gezond en hoopvol 2022!

Laten we vol goede moed het nieuwe jaar starten met weer de gezellige ontbijt-bijeenkomsten, nieuwe kansen, goede voornemens en mooie momenten!

Petitie

Net voor de feestdagen hebben wij aandacht gevraagd voor een teleurstellend ondoordacht besluit van demissionair minister Hugo de Jonge, namelijk het willen sluiten van de (kinder)hartchirurgie van het UMC Groningen. Een beslissing die desastreuze gevolgen kan hebben voor kinderen en volwassen hartpatiënten in Noord-Nederland. Met een petitie wil men het besluit aanvechten en vragen de besluitvorming te heroverwegen! De petitie krijgt gelukkig veel steun, de teller staat inmiddels op ruim 241.000 handtekeningen waarvoor heel veel dank!

Samen hopen we het UMCG hartcentrum te kunnen behouden.

Even gebeld met Jolanda: ‘Hoe was kerst in Huis?’

‘Net als vorig jaar zaten we in een lockdown met kerst. Juist op het moment dat we iets extra’s voor onze gasten willen doen. Zij kiezen er niet voor om in een Ronald McDonald Huis te verblijven en dus zeker op dit soort momenten gunnen we ze een mooie afleiding. Velen om ons heen voelden dat net zo en wat is dat fijn om te merken.

The Student Hotel Groningen bijvoorbeeld heeft op kerstavond een heerlijk drie-gangen diner gekookt voor alle grote en kleine gasten in het Huis. Verpakt in mooie pakketten met lieve cadeautjes. Het nuttigen vond weliswaar op gepaste afstand plaats maar was daardoor niet minder mooi en gezellig. De tomeloze inzet van onze vrijwilligers was daar zeker debet aan. Pannenkoeken bakken, kerstversiering aanbrengen of soep serveren, ze zijn van alle markten thuis. Vlak voor kerst hebben ze nog een prachtige wensboom geplaatst. Deze hangt inmiddels vol. Wat hiermee weer duidelijker is dan ooit: Gezonde mensen hebben honderd wensen, een ziek mens maar een.

Ook was het deze avond druk op de stoep; oudgasten overhandigden een symbolische cheque naar aanleiding van de verkoop van héél veel kerststollen.

Een moeder had op school lekkers ingezameld om uit te delen en meerdere organisaties brachten pakketjes voor onze gasten bedoeld als hart onder de riem. Zoveel betrokkenen, wat een rijkdom.’

Alstublieft, een ontbijtje

Vorig seizoen, tijdens een lockdown, zijn we gestart met een ‘doorgeef ontbijtje’, een gevulde ontbijtmand voor 2 personen die iedere maand wordt doorgegeven van het ene lid naar een ander lid. De ontvanger vult de mand weer, maakt voor de volgende maand een afspraak met de nieuwe gelukkige en genieten van een gezamenlijk ontbijtje, even bijpraten en horen hoe het met de ander gaat. Hiervan worden foto’s gemaakt, zodat we met z’n allen even kunnen meegenieten.

We hebben de ontbijtmand maar weer tevoorschijn gehaald. In alle vroegte stond Jolanda met cameravrouw Annemarie – ook van alle markten thuis – bij bestuursvoorzitter Marco de Jong op de stoep. Hij was blij verrast…

Bekijk hier het filmpje!

Marco, in dit nieuwe jaar fris gestart als Manager Investeren NV NOM, gaat een afspraak maken met één van de BBC-leden om in februari samen te ontbijten.

Alvast een mooie ontmoeting gewenst en hopelijk gauw weer live. Daar zien we met elkaar naar uit.