BBC Borrel 14 september

Op dinsdag 14 september hebben we de stad Groningen even verlaten en vertrokken we richting Drenthe. Net buiten het dorp Annen en omringd door een prachtige omgeving, waren we te gast bij Breeland Recreatie.

Marieke Panneman en Dries Steenbergen heetten ons van harte welkom.

Ze hebben de leukste activiteiten, heerlijk eten en organiseren het perfecte uitje! Breeland Recreatie is de ideale locatie voor een onvergetelijke dag weg, een personeelsuitje, teambuilding of vergadering, een heuse kano zwerftocht of een kleintje survival.

Traditiegetrouw zouden we elkaar voor het eerste ontbijt in september treffen in het Ronald McDonald Huis Groningen. Het Huis is al 30 jaar een plek voor ouders/ verzorgers van ernstig zieke kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Ziekenhuis van het UMCG.

Maar door de nog geldende maatregelen is dat nu niet mogelijk.

Op het zonnige sfeervolle terras bij het Paviljoen van Breeland werden we hartelijk ontvangen met een hapje en een drankje. Marieke en Dries bedankt voor deze bijzondere start van ons 5e BBC seizoen.

Na bijna anderhalf jaar mocht Miranda Visser (KPMG, voorzitter stuurgroep BBC) de borrel openen en was het goed om iedereen weer eens live te zien, te spreken en ervaringen uit te wisselen over de afgelopen lastige maanden, maar vooral ook om weer vooruit te kijken. Nieuwe plannen maken voor de toekomst, zo bleek ook dat de leden het afgelopen jaar niet hebben stilgezeten.

Ronnie Poelstra van Polytec Nederland, vertelde over een mooie sponsoractie voor het Huis. De komende vier jaar prijkt, niet zijn bedrijfslogo, maar het Huis logo op de shirts van het oudste jeugdteam van VV Haren. Samen met dit jeugdteam wil hij aandacht vragen voor het Huis, maar ook de jeugd laten kennismaken met waar het Huis voor staat en het bewustzijn creëren dat gezond zijn niet vanzelfsprekend is.

Laurens Kruize (UNO, van de stuurgroep BBC) overhandigde namens alle leden een prachtige cheque met een bedrag van € 31.525, – aan het management van het Ronald McDonald Huis.

Het Huis werd verrast met twee extra donaties; €5000,- van CVW Beheer en €2500 van een gulle gever die anoniem wenst te blijven.

Ondanks deze voor veel ondernemers zo moeilijke tijd, zijn er weinig lidmaatschappen opgezegd en dus konden we dit fantastisch bedrag overhandigen.

Mede door uw waardevolle steun kunnen ouders en hun zieke kinderen samen zijn, voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapen gaan. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Want als de hele wereld op zijn kop staat door ziekte of zorg is het heel belangrijk om dicht bij elkaar te zijn.

Marco de Jong, voorzitter van het bestuur van het Ronald McDonald Huis Groningen en het managementteam Jolanda Kamphuis en Annemarie Nienhuis waren onder de indruk van de betrokkenheid en enthousiasme van de leden van de BBC en daardoor in een jaar zonder de reguliere fysieke ontbijtbijeenkomsten toch een prachtige financiële bijdrage aan het Huis te kunnen schenken. Dank daarvoor!

Deze borrel werd u aangeboden door het Ronald McDonald Huis, KPMG, McDonald’s Sontplein & Westerhaven, Rabobank, Trip Advocaten & Notarissen, UNO Bedrijfsadviseurs B.V. en Breeland Recreatie.

Aernout Steegstra, de fotograaf (Rudie Wiersma Fotografie  ) heeft toegezegd dat hij ook het komende jaar weer de mooie momenten voor ons wil gaan vastleggen, bedankt hiervoor!

Greta en Jan Chris Melishoek van Bloemenboetiek Abutilon, bedankt dat jullie ook het komend jaar weer onze bloemen willen sponsoren.

Hier staan nog meer foto’s van deze borrel.