10e Ontbijt bij Century Groningen

Dinsdag 12 juni werd het 10e BBC ontbijt georganiseerd door Century Groningen. Miranda Visser heette de aanwezigen van harte welkom en bedankte Century voor het gastheerschap deze ochtend.
De Business Breakfast Club Groningen groeit enorm en de opdracht van Bert Visscher bij de eerste ontbijtbijeenkomst ‘ieder lid een nieuw lid laten aanbrengen voor het einde van het ontbijtseizoen’ is gelukt. Het aantal leden is sinds de eerste bijeenkomst meer dan verdubbeld en we hebben inmiddels 84 leden! Miranda liet weten dat andere BBC’s in Nederland met verwondering kijken naar ons in Groningen. Er is geen BBC die zo snel groeit als de onze. Dat hebben we met ons allen mooi voor elkaar gekregen in Groningen!
Het belangrijkste wat we afgelopen jaar, als leden van de BBC, mogelijk gemaakt hebben, is de start van de bouw van de vier extra gastenkamers op het dakterras van het huis. Inmiddels is de bouw al weer bijna afgerond. De volgende bijeenkomst op 11 september is weer in het Huis en kunnen we het resultaat van de bouw zien.
Een dankwoord namens de stuurgroep voor Bloemenboetiek Abutilon, zij sponsorden dit jaar alle bedankt bloemen, en boden aan om dit het komend jaar weer te doen. Ook bedankte ze de fotograaf Paul Meek voor de vele mooie foto’s en voor het toezeggen dit komend jaar weer voor ons te gaan verzorgen.
Hierna was het woord aan Erik Meems, directeur/ eigenaar van Century. In 2014 heeft hij Century Autogroep overgenomen van Pon. De laatste jaren is hun werkterrein in Groningen en Drenthe fors gegroeid. De merken, het aantal dealer schappen, is uitbreid maar ook de activiteiten. Ze zijn een toonaangevende speler in de regio. Ze werken vernieuwend en bieden hun klanten een totaaloplossing op het gebied van mobiliteit middels de verkoop, lease, verhuur, onderhoud en schadeherstel van auto’s en sinds kort ook het dealerschap van Ebikes en een wasstraat op de campus. Hun missie is het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van duurzame mobiliteit, met een goed advies en met oog voor hun eigen maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor duurzaam ondernemen. Hierin neemt ook de jarenlange relatie van Century met het Ronald McDonald Huis een belangrijke plaats.
Wethouder Joost van Keulen wilde graag een steentje bijdragen. Het Ronald McDonald Huis Groningen heeft al jaren een grote wens, namelijk een duidelijke bewegwijzering van het Beatrix kinderziekenhuis naar het Ronald McDonald Huis. Inmiddels wordt er hard aan deze wens gewerkt! De wethouder had de grote eer om een eerste proefdruk van een “heuse Ronald McDonald Huis Groningse stoeptegel” uit te reiken aan het management Jolanda Kamphuis en Annemarie Nienhuis.
Daarna was het grote moment aangebroken! Het bedrag werd bekend gemaakt dat we met alle leden bij elkaar gebracht hebben. André de Vries overhandigde de Cheque met € 20.900 aan Jolanda Kamphuis en Annemarie Nienhuis. Jolanda bedankte vervolgens alle aanwezigen voor het enorme bedrag, wat weer meer vertrouwen geeft voor de toekomst om zo een thuis te kunnen bieden aan die gezinnen die dat zo hard nodig zijn.
Na al deze mooie momenten, lieten alle aanwezigen het ontbijt meer dan goed smaken.
Tot slot bedankte Laurens Kruize Erik Meems voor deze geslaagde ochtend. Maar ook alle leden die het mogelijk gemaakt hebben om van het eerste seizoen van de BBC een succes te maken, zodat we samen het Ronald McDonald Huis een steuntje in de rug kunnen bieden.